Carbon Trading – hvad er alt det om?

Der er en emissionshandelsordning i operation internationalt, men mange mennesker er ikke klar over, at dette opfattes for at være hjørnestenen i klima ændre politik i EU og USA.

Virksomheder er fastsætte kvoter på hvor meget CO2 de kan producere pr. år, hvis de producerer mere end dette, så de køber en godtgørelse fra en anden virksomhed, der ikke har nået sin kvote på hvor meget det kan producere på et år! Få det?

Emissionshandel er særlig velegnet til emissioner af drivhusgasser, gasser ansvarlig for den globale opvarmning, som har samme virkning, uanset hvor de udsendes.

Emissionerne af kuldioxid – en drivhusgas – er bredt menes at være en vigtig faktor i global opvarmning og stigende atmosfæriske temperaturer over hele verden.

Tanken om ordningen for CO2-handel var at øge omkostningerne til virksomheder om fortsat at forurene samtidig skabe et marked til at give et incitament til at blive mere miljøeffektive. De handles på en lignende måde at købe og sælge aktier, der er en række virksomheder, der tilbyder køb og salg af kulstof enheder og mange tilbyde forskellige provisioner og endda gratis trading hvis du shoppe rundt. Jeg så engang en virksomhed, der tilbød en one-stop shopping for vedvarende energi, biodiversitet og drivhusgas. Dens ligesom en online forhandler, men til ting du ikke kan røre. Ill har 2 pounds af æbler, en pose kartofler og biodiversitet kredit venligst!

På et internationalt niveau lande er i stand til at beskæftige sig i kulstofhandel de potentielle fordele ved et sådant system for udviklingslande ville være at fattigere udviklingslande lande kan sælge der overskydende kuldioxid til rigere lande. Denne indtægt kunne stimulere hårdt tiltrængte økonomiske vækst. De kunne også nå deres Kyoto forpligtelser til de lavest mulige omkostninger som de penge er nødvendige for at investere i renere teknologi kan finansieres af handel på carbon enheder. Lande som USA og Storbritannien kunne betale landene i Afrika at genbeplantning af skov der lander, denne reduktion i kuldioxid i planet ville derefter tillade USA/UK virksomheder til at udsende ekstra kuldioxid i atmosfæren. Det ville nok være billigere at genbeplantning af skov dele af Afrika så at købe state of the art renere teknologi for virksomheder i Vesten. Hvor mange træer kan du plante til en million dollars/pounds i Afrika?

Omkostningerne ved renere teknologi i Vesten naturligvis varierer fra industri til industri, størrelsen af virksomheden, teknologiske fremskridt tilgængelige osv, men helt sikkert et selskab ville ikke bytte CO2 medmindre vi taler store penge. Kulstofhandel lyde lidt underligt for mig, som du handel med luft, men hvis det fører til flere træer er plantet og en reduktion i klima ændre – Im alle for det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *