Er det tid til at hænge på investeringer i Wireless?

Under de go-go dage i den sent 90s, kapital var billige og udbydere af trådløse tjenester investeret kraftigt midt i stadigt stigende fremskrivninger for trådløse abonnenter. Derefter faldt bunden. Brutal priskonkurrence og den resulterende kundernes churn tog en tung vejafgift på opererer margener som DJ Wireless indeks besvimede over 90% fra marts 2000 til oktober 2002. Industrien har været at få sin handling sammen på prissætning forsiden i et stykke tid. Kundernes churn satser har modereret. Kapital udgifter har blevet tøjlet og operationelle margener har udvidet. Lave renter har aktiveret gæld-laden virksomheder til at styrke deres balancer. Nextel Communications (NDQ: NXTL), for eksempel, har kunnet skråstreg sin gæld med en kæmpestor $5 mia. Forbedring i driftsresultater selskabers trådløs teknologi har tiltrukket betydelige investor opmærksomhed. Troskab vælge Wireless (NDQ: FWRLX), en investeringsforening, der koncentrerer sine investeringer i denne sektor, har fordoblet sin nettoformue siden slutningen af 2002.The indlysende spørgsmål for investorer: er det tid til at hænge?
Vi gennemgår drivere fra en investering perspektiv for at formulere vores tanker om hvor den trådløse sektor ledes.
Abonnent vækst i nye markeder.
Med wire-line connectivity i vækstmarkeder som Kina, Indien og Rusland være lav på et per capita, giver trådløse teknologi en lav pris betyder for befolkningen i disse amter at få tilsluttet samtidig undgå wire-line infrastrukturinvesteringer. År-over-år indtægter og indtjening ramping på over 75%, aktier af russisk trådløse tjenesteudbydere gerne mobiltelefon Telesystems (NYSE: MBT) og Vimpel kommunikation (NYE: VIP) har hver steg over 140% i de seneste 52 uger. Antallet af abonnenter er ingen steder tæt til mætning endnu; som sådan mener vi, er der yderligere plads til betydelige vækst i trådløse abonnenter i disse lande. Ser frem til 2005-10 tidsramme, abonnent vækstrate i Kina anslås til gennemsnitligt 12% om året, en sats, næsten 3 gange, i modne markeder. Sådanne store stigninger i abonnentgrundlag kræver betydelige investeringer i trådløs infrastruktur og virksomheder som Qualcomm (NDQ: QCOM) og LM Ericsson (NDQ: ERICY) stå til at være fortsatte modtagerne af denne kapitaludgifter. QCOM for eksempel leveres 32 millioner telefon chips i 1Q2004, et rekordstort antal, og nævnte efterspørgslen vil stige i 2Q2004 kvartal, tvinge virksomheden til at overveje at tilføje produktionskapacitet. Andele af QCOM og ERICY har ekspanderet over 100% og 200%, henholdsvis i de seneste 52 uger.
Indtægter Enhancement muligheder på de modne markeder.
Abonnent vækst i modne markeder som dem i USA har sat kryds op takket være nye telefonfunktioner som integreret kameraer samt regler som telefon nummerportabilitet. Vi se denne acceleration som mere af et midlertidigt fænomen. Langsigtede, vækst i antallet af abonnenter vil falde fra aktuelle priser, som vi nærmer os mætningsniveauer. I mellemtiden, landsdækkende udrulning af telefon nummerportabilitet rakke ned nemlig ende kan også vil holde trådløse operatører på deres tæer i at yde kvalitetsservice for at minimere churn.
Selvom abonnent vækst vil i sidste ende langsomt, vækst muligheder fra en indtægter stand-punkt fortsat rigelige som indtægter pr. kunde står til at vokse fra nye trådløse højhastighedsdata, trådløs Internet adgang (eller Wi-Fi), og trådløse oplysninger tjenester. Trådløse datatjenester og data indtægter er budgetteret til at vokse til tocifrede priser i de kommende år. Ser til 2006-08, Wi-Max, en ny form for højhastighedstog, længere nå trådløse netværk og mobil internetadgang, udvidelse af Wi-Fi til køretøjer, er tilbøjelige til at få udbredt brug.
Udbydere af trådløse tjenester vil skulle investere i 3G trådløse netværk tjenester at gå efter trådløse data service muligheder. 3G trådløse netværk forbedrer kvaliteten af trådløs service samtidigt med at tilføjer en data levering komponent. Det lover godt, ikke kun for godt kapitaliserede trådløse tjenesteudbydere gerne Vodafone (NYSE: VOD) men også for leverandører af trådløse udstyr som ERICY og Alcatel (NYSE: ALA) som 3 G netværk installation gevinster trækkraft i 2005. Forskning i bevægelse (NDQ: RIMM), den førende spiller i wireless messaging, høflighed sin Blackberry, er også godt rustet til denne lejlighed.
Vægelsindet håndsæt kunder.
Salget af håndsæt enheder er budgetteret til at vokse 10% i 2004 fra 2003 niveauer. Nye funktioner såsom farve skærme, integreret kameraer, kort-beskeder og web formåen har drevet en stærk håndsæt udskiftning cyklus i modne markeder, mens en voksende abonnentgrundlag fortsætter med at anspore håndsæt efterspørgsel på nye markeder. Mens den samlede pie har været stigende, Nokia (NYSE: KRONER), den globale håndsæt leder har været på den tabende slutningen af spillet for nogle gang markedsandel som sin håndsæt ikke har slog en akkord med forbrugerne. Andre håndsæt fabrikanter som Motorola (NYSE: MOT), Sydkorea Samsung Electronics (005930.KS) og SonyEricsson, London baserede 50/50 joint venture mellem Sony og Ericsson, synes at være modtagere af Noks markedsandel faldet.
Værdiskabelse gennem konsolidering.
Pres fra en faldende langdistance business såvel som stordriftsfordele i den trådløse servicevirksomhed gøre erhvervelse af trådløse aktiver attraktivt for større telecom-udbydere samt udbydere af trådløse tjenester. Wireless repræsenterer en vækstmulighed for kampberedt telekommunikation udbydere står over for en faldende langdistance business stærk modvind. Tidligere på året, når AT&T Wireless (NYSE: ærefrygt) sætte sig selv til salg, Køb interesse var opsat fra både store telecom luftfartsselskaber samt udbydere af trådløse tjenester. Til sidst Cingular, SBC Communications-Klokke Syd jointventure, var den vindende tilbudsgiver på en prisseddel i $1.850 pr. ærefrygt kunde. Med Cingular kvantespring for at blive landets største udbyder af trådløse tjenester, mener vi der er mere at komme som en konsolidering.
Sprint (NYSE: FON) har for nylig rekombineret dens ‘tracking lagre’ FON og pc’er potentielt gør dette selskab en del af konsolidering spiller. Så også er niche trådløse udbydere som U. S. cellulære (ASE: USM). NXTL og Verizon meddelelser (NYSE: VZ) kan også være deltagere i denne branchens konsolideringsbestræbelser.
Afslutningsvis tror vi den nemme penge i denne sektor har gjort og aktiekurser i denne sektor kan konsolidere i nogen tid. Når det er sagt, muligheder for vækst i denne sektor fortsat være attraktive og enhver pull-back vil sandsynligvis være en købe lejlighed. På dette tidspunkt favorisere vi trådløs infrastruktur udbyder, QCOM. Håndsættet maker, MOT, der synes at være i bedring, har tilføjet attraktion som en omstrukturering play. Blandt udbydere af trådløse tjenester favoriserer vi NXTL for sine stærke hold over konstruktion og fremstilling af virksomheder. Investeringer i trådløse tjenesteudbydere har yderligere appel for deres potentiale til at skabe værdi gennem konsolidering. Alle sagde, mens antallet af kapital påskønnelse vil sandsynligvis blive langsommere går fremad, vi mener, at der er flere kræfter på spil her, som vil sandsynligvis give denne sektor at excellere bredere gennemsnit som ikke-administreret Wilshire 5000 samlede marked indeks.
Noter: Denne rapport er kun til orientering. Intet heri skal opfattes som et tilbud om at købe eller sælge værdipapirer eller til at give individuel investeringsrådgivning. Denne betænkning har ikke henviser til særlige investeringsmål, finansielle situation og særlige behov for nogen bestemt person, der kan modtage denne rapport.
Oplysningerne i denne rapport stammer fra forskellige kilder menes at være nøjagtige og leveres uden garantier af nogen art. AlphaProfit investeringer, LLC repræsenterer ikke, at disse oplysninger, herunder enhver Tredjepartsoplysninger, er præcise eller fuldstændige, og det bør ikke påberåbes som sådan. AlphaProfit investeringer, LLC er ikke ansvarlig for eventuelle fejl eller udeladelser heri. Holdningerne heri afspejler udtalelsen fra AlphaProfit investeringer, LLC og kan ændres uden varsel. AlphaProfit investeringer, LLC fraskriver sig ethvert ansvar for eventuelle direkte eller hændelige tab ved at anvende nogen af oplysningerne i denne rapport.
Tredjeparts varemærker eller servicemærker vises i denne rapport er tilhører deres respektive ejere. Alle andre varemærker, der vises heri er egenskaben for AlphaProfit investeringer, LLC. Ejere og ansatte i AlphaProfit investeringer, LLC for deres egne konti investere i troskab midler nævnes i denne betænkning. De kan for deres egne konti også købe, sælge eller holde lange eller korte positioner i nogen af de andre værdipapirer, der er nævnt i denne betænkning. AlphaProfit investeringer, LLC hverken er knyttet til eller modtager erstatning fra Fidelity investeringer. Ingen del af dette dokument kan gengives på nogen måde uden skriftlig tilladelse fra AlphaProfit investeringer, LLC.
Copyright © 2004 AlphaProfit investeringer, LLC. Alle rettigheder forbeholdes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *